Bossové/Bossi/Bosky

úterý 26. listopadu 2013

První Sabat ve čtyřech

Po blíže neurčené době (byla hrozně dlouhá) jsme se opět sešly, a to 23.11.2013. Je skvělé, že se zase konal Sabat a byl opravdový a plný všeho, co se má při správném sletu dít...špatná zpráva ovšem je, že jsme se sešly jen ve čtyřech a všechno napovídá tomu, že to tak bude už napořád. Pentagram tím pádem přestal existovat.

Sešly jsme se u Adekji kolem desáté hodiny. Adekja s Adriel mezitím přestavěly pokoj do konformace "se sedačkou". Vybalily jsme taroty, kamínky a laky na nehty a při čaji rozjely sabat.
Adekja, která si do školy nesmí lakovat nehty, skončila s každým nehtem jiným.


Taroty byly tu sobotu obzvláště vypečené a jako by odmítaly poradit v jakékoliv situaci. Trefit hřebík na hlavičku ovšem dokázaly, ostatně jako vždycky.
 

Po poledni se všechny přítomné čarodejnice vymódily a vyrazily do centráče na nákupy. Iris se hned v úvodu podařilo rozbít nerozbytnou vánoční ozdobu, ale zbytek nákupu proběhl už vcelku poklidně.


Adriel často propadala melancholii, která ji neopustila ani po hodinovém pobytu na rodinné oslavě. Jakmile Adriel opustila byt, začaly ostatní čarodějnice vařit (oběd). Jantar rozrušovala maso polévkovou lžící a pravila, že narušené maso je vlastně takový obraz jí samotné. Nutno dodat, že Jantar vypadala na první pohled živěji a celistvěji než ono maso. Zapečené s brambory a zálivkou bylo skvělé, dokonce i Adriel oběd stihla. Po jídle začala morálka účastnic poněkud upadat a všechny spíše pospávaly, přišel tedy čas na uvaření megacloumáku. Neskromně prohlásím, že se povedl a dva hrníčky instantní bdělosti nás vrátily zase do použitelného stavu :).


Adriel potom zase propadla trudomyslnosti a povídala si s Adekjou, Iris a Jantar se přesunuly do kuchyně a začaly vařit duběnkový inkoust. Po několika hodinách vaření inkoust skutečně vznikl, i když poměry jednotlivých složek bude třeba ještě doladit. Strávily jsme pak spokojenou hodinu, kdy si Iris čmárala štětcem a inkoustem, Jantar navlékala korálky a všechny jsme si povídaly.

Kolem páté prasklo někde dole v domě potrubí s teplou vodou. Adekja vytiskla letáček upozorňující na neštěstí a sdělující čas jeho nápravy, a za to dostala od paní zespoda fantastický koláč s lesními plody. Také se podařilo vyměnit s Adekji rodiči zbytek oběda za pizzu k večeři.
Když se potom po desáté odebrala Adriel domů, obědnaly jsme si pizzu a pustily Parfém: příběh vraha. A to na zeď, protože Adekja, budiž pochválena, obstarala promítačku. A potom Karlíka a továrnu na čokoládu. Po Karlíkovi a diskusi nad kvalitami hlavních představitelů obou filmů jsme se odebraly do věčných lovišť.

Ráno bylo líné. S čajem jsme posedávaly a polehávaly kde se dalo, četly, Jantar navlékala a užívaly jsme si nedělního dopoledne.

Řekla bych, že se tenhle sabat velmi vyvedl. Snad se mi podařilo zachytit všechno, a pokud ne...vždyť víte, jak jsem poslední dobou roztržitá ;)

Iris

1 komentář:

Adekja řekl(a)...

Vystihla. Moc pěkně :) více takových akcí, čarodějnice moje :-*