Bossové/Bossi/Bosky

neděle 22. června 2014

Letní slunovrat

Iris měla báječný nápad, že bychom se mohly pokusit uspořádat slet na sobotu 21.6., na kterou vychází letní slunovrat, aneb ideální příležitost pro sešlost starých čarodějnic. S bonusem v podobě Jantar dlící celý víkend v Plzni.
Domlouvání probíhalo poněkud překotně po mailech a sms, jen ta Jantar mlčela jako hrob, takže jsme ji tak trochu odepsaly s tím, že si zas někde lítá :)
Adekja si k této vzácné příležitosti vypíglovala byt a v osm hodin večer už ho obývaly 3 ženy a pár neživých předmětů - v hlavní roli prošlé dopisy psané do budoucnosti roků již minulých, Crowleyho taroty, Adekjiny deníčky, brambůrky, čokoládové polštářky a nějaký ten čajček.
Pustily jsme se do toho s vervou a netrvalo dlouho a chlámaly jsme se u naivních přání a nesplněných očekávání, či naopak přesných předpovědí věcí, které už se staly.

Najednou někdo zvoní.

Zvána, ale nečekána, za dveřmi teta Jantar! A to je důvod k oslavě.
Adekja běží vykrást sousedům ledničku a přináší chladnými moravskými sklepy políbené a vyzrálé víno ročníku 1991. Panečku, to byl dobrej rok, to se to urodilo! Dokonce i Jantar musela ochutnat, ačkoli dle jejího mínění to stejně nerozezná od jakéhokoli jiného. Adriel tu pro změnu má oře, takže sice taky koštne, ale holt to všechno musí dopít dvě známé alkoholičky Iris s Adekjou. Iris se vůbec nebrání a o Adekje se autorka nebude ani zmiňovat. Chvíli se pak popíjí a cituje z Adekjíno deníků, což je samozřejmě náramná sranda, že. Protože co může být veselejšího, než cizí neštěstí :D


Na Adriel padá splín a tak je kolem půlnoci vyprovozena paní domu. Tlacháme, Iris Jantar rozčesává dredík a pak jí plete překrásný lučištnický cop.


Na předposlední eNko v půl čtvrté je vyprovozena ze dveří Iris a na eNko následující i Jantar. Adekja osiřela, ale spát se jí nechce, tak jde civět ze střechy na východ slunce (který se konal pod rouškou mraků, smůla.)

Díky za úžasný večer, ženy. Podzimní rovnodennost čeká! A zrovna tak i druhá část zlatého hřebu večera, kterýžto nejen, že nebyl zlatý, ale nakonec ani hřeb... :D

Adekja

3 komentáře:

Jitka řekl(a)...

Nojo vlastně, my jsme ten "hřeb" ještě nedočetly :D
teda jestli ta tužka nepodlehla času a nevybledla...

Adekja řekl(a)...

Marně vzpomínam, co to vlastně sakra bylo. Ha! Už vim! Nedávno ta osoba přišla doma na přetřes...

Jitka řekl(a)...

osoba :D a k čemu jste dotřásli?